Кандински Василиј

Василиј Кандински

Василиј Кандински е роден на 4 декември 1866 година во Москва, по татко со потекло од Сибир и мајка од Москва. Тој дал придонес во историјата на модерното сликарство, но освен сликар бил филозоф и визионер.

Found 1 books in total
Books per page: